Talentclass Improviseren


Voor iedereen
die in zijn werk meer wil werken
zonder vooropgesteld en vastomlijnd plan

Talent van de toekomst

Door de toenemende complexiteit en de elkaar in hoog tempo opvolgende veranderingen wordt improviseren een steeds belangrijker talent in organisaties. Steeds vaker kunnen trajecten of processen niet meer rechtlijnig worden uitgestippeld van A naar B. Vaak zijn er veel andere relevante ontwikkelingen en hangen activiteiten op moeilijk te voorspellen wijze met elkaar samen.

Aan de slag zonder plan

Om dan toch succesvol te zijn en de resultaten te behalen, moet je aan de slag kunnen zonder vooropgesteld plan. Je moet aansluiten en voortbouwen op wat er is en op basis daarvan de volgende stap bedenken én nemen. Improviseren gaat over nemen van initiatief, durf, experimenteren en het leren van fouten.

Deze Talentclass laat je op een actieve manier je vaardigheden in het improviseren ontdekken en uitbreiden. Het geeft je concrete handvatten en methodieken om in jouw werk toe te passen, en laat je ervaren hoe effectief en leuk deze manier van werken is.

Maatwerk

Iedere Talentclass is maatwerk en wordt afgestemd op de specifieke wensen en situatie van de deelnemers en organisatie. Hieronder staat een impressie van de mogelijke doelen en programma.

Doelen/resultaat
  • Je weet wat improviseren inhoudt en wat het kan opleveren in jouw werk.
  • Je weet wat jouw sterke punten in het improviseren zijn en je weet hoe je de sterke punten van anderen kunt inzetten.
  • Je kunt makkelijker en effectiever omgaan met onverwachte situaties.

 

  • Je kunt in de samenwerking beter aansluiten en gebruik maken van de input en ideeën van anderen.
  • Je kent jouw persoonlijke belemmeringen bij het improviseren en je kunt daar constructief mee om gaan.
  • Je kunt een aantal methodieken om te improviseren en te evalueren in je eigen werksituatie toepassen en anderen daarin meenemen.
Praktisch

De Talentclass maakt gebruik van actieve en verrassende werkvormen die ervaringsgericht zijn en resultaten leveren die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Dat begint al vanaf het moment dat je de Talentclass binnenkomt. We maken gebruik van werkvormen die ingezet kunnen worden bij het improviseren in het eigen werk. Ze komen voort uit agile/scrum, improvisatietheater, appreciative inquiry en de positieve psychologie.

Talentinstrumenten

Tijdens de talentclass kunnen we gebruik maken van talentinstrumenten. Dat kunnen instrumenten zijn die al in de organisatie worden gebruikt. Wij zijn gespecialiseerd in Insights Discovery en Strengthsfinder, en werken ook veel met andere talentinstrumenten. Wanneer er interesse is in een talentprofiel of -scan dan adviseren we graag over de best passende optie.

Aantal deelnemers

Het maximum aantal deelnemers aan de talentclass is 12.

Locatie en kosten

Talentclasses worden verzorgd op de locatie van de opdrachtgever of op een gezamenlijk nader te bepalen locatie. De kosten van een talentclass zijn afhankelijk van de grootte van de groep en eventuele keuze voor het gebruik van een talentinstrument. Wij informeren u daar graag over.

 

 

Good improvisation is all about listening, reacting in the moment, and supporting the ideas of others

Tom Yorton

Start with a YES and see where that takes you

Tina Fey
icon-menu Toon menu icon-arrow-up Naar de top