Coaching

Iedereen heeft talenten.
Wanneer je denkt dat dat niet zo is,
dan heb je ze gewoon nog niet ontdekt.

Individuele coaching

Individuele gesprekken

Wanneer je meer inzicht wilt hebben in jouw talenten en er achter wilt komen hoe je het meest effectief jouw (werk)doelen kunt bereiken en met lastige situaties kunt omgaan dan zijn individuele gesprekken wellicht iets voor jou. In de gesprekken onderzoek je wat jouw talenten zijn en wat ze kunnen betekenen in jouw werk en bij jouw werkkeuze.

Doel

Jij bepaalt zelf wat het doel van de gesprekken is, eventueel in afstemming met je leidinggevende. In een gesprek kunnen een of meer van de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Versterken van persoonlijke effectiviteit en leiderschap
  • Onderzoeken en ontwikkelen van potentiële talenten
  • Doorbreken van oude patronen en wegnemen van belemmeringen
  • Richting geven aan en maken van keuzes over ambitie en loopbaan
Coach

Een coach ondersteunt en begeleidt je bij het onderzoeken van je vraag. Hij laat je vanuit een nieuw perspectief naar je vraag kijken, geeft je eerlijke feedback en laat je kennis maken met nieuwe mogelijkheden. Vaak gebruiken we een actieve vorm van coaching waarbij we de momenten tussen de gesprekken benutten voor een verdere uitwerking of toepassing in de praktijk. Op deze manier vergoten we de concrete opbrengst van de gesprekken.

Opzet

Standaard werken wij met een serie van drie tot vijf gesprekken. Wanneer er minder gesprekken nodig zijn dan ronden we eerder af. En wanneer na de afgesproken gesprekken de doelen nog niet geheel zijn bereikt of als er nieuwe doelen zijn ontstaan, is er de mogelijkheid om nog aanvullende gesprekken te voeren.

Talentinstrument

Tijdens de gesprekken kan een talentinstrument worden gebruikt om je meer zicht te geven in je (potentiële) talenten. Dit kan een profiel of scan zijn die je al hebt of je kunt er een kiezen uit de instrumenten die wij aanbieden.

Iets voor jou?

Wanneer je denkt dat individuele gesprekken iets voor jou zijn of als je er meer over wilt weten, neem dan contact met ons op.

Teamcoaching

Als team aan de slag

Wanneer je het werken met talenten in je team wilt introduceren of wilt versterken dan kan teamcoaching daarbij behulpzaam zijn. Welke talenten zijn er in het team en hoe kun je deze talenten inzetten om het team te laten excelleren en een optimale bijdrage te laten leveren aan de doelen en resultaten.

Talentgericht oppakken van vraagstukken

We begeleiden ook teams bij het oppakken van vraagstukken waarbij de talenten van de teamleden worden ingezet. Dit leidt tot een grotere betrokkenheid, meer eigenaarschap en creativiteit.

 

 

Voorbeelden van vraagstukken zijn:

  • Visie en strategievorming
  • Teamontwikkeling en -effectiviteit
  • Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit
  • Creëren van lerende teams

In het teamtraject kan gebruik worden gemaakt van reeds geïntroduceerde talentinstrumenten, of van Insights Discovery profielen of de talentscan van Strengthsfinder. We kijken met jullie naar het best passende en meest effectieve hulpmiddel.

Geïnteresseerd?

Kijk dan ook naar de training Talent & Team. Wil je meer weten over wat we voor je kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.

icon-menu Toon menu icon-arrow-up Naar de top