ACADEMIE

Vertel me en ik luister; laat me zien en ik kijk;
laat het me beleven en ik leer

Lao Tzu
Herken je dit?
 • Wil jij weten wat jouw unieke talenten zijn en concreet aan de slag met het inzetten en ontwikkelen ervan?
 • Ben je op zoek naar een manier om met een team snel excellente resultaten neer te zetten?
 • Vraag jij je als leidinggevende af hoe je de talenten in jouw team laat excelleren en een optimale bijdrage laat leveren aan de resultaten?
 • Wil je het werken met talenten in jouw organisatie een impuls geven?
 • Hebben jullie een instrument geïntroduceerd dat inzicht geeft in talenten en ben je op zoek naar de volgende stap om talenten daadwerkelijk te benutten?

Met al deze vragen en meer ben je bij ons aan het goede adres. Het is precies waar ons talent ligt! Onze trainingen en talentclasses zorgen dat je de juiste handvatten hebt om meer uit jezelf en anderen te halen.

Onze uitgangspunten

In onze opleidingen hanteren we de volgende uitgangspunten:

 • Werken met persoonlijke leerdoelen
 • Oog voor de specifieke context van het werk
 • Inspirerende en energiegevende werkvormen
 • De kracht van leren door te ervaren en te doen
 • Aanspreken van de dieperliggende niveaus van gedrag en motivatie
 • Concrete acties en toepassing in het werk

Trainingen

Onze trainingen richten zich op de verschillende aspecten van talentgericht werken. Van de essenties van talentgericht werken en het ontdekken van je eigen talenten, tot aan het voeren van gesprekken over de inzet en ontwikkeling van talenten. De trainingen zijn ervaringsgericht en reiken concrete handvatten aan om in de praktijk toe te passen.

Talentclasses

In een talentclass ga je gedurende één dag intensief aan de slag met een specifiek talent. Een talent dat de vitaliteit van mensen en organisaties vergroot en bijdraagt aan veerkracht en vernieuwing. We bieden op het moment talentclasses aan rondom de thema’s Improviseren en Innoveren. Ook voor andere talentclasses hebben wij expertise in huis of in ons netwerk.

In company

Onze opleidingen verzorgen we in principe in company. We richten ons op de specifieke doelen, leerbehoeften en casuïstiek van de organisatie. In samenspraak ontwerpen we het programma en kijken we naar de meest effectieve opzet. Hierbij kunnen ook leervormen als intervisie, leren op de werkplek en persoonlijke gesprekken worden ingezet.

Waarderende benadering

We hanteren een waarderende benadering. Omdat we geloven en in de praktijk ervaren dat dit de meest effectieve manier is om te leren. We bouwen voort op successen en positieve ervaringen. Bij zaken die minder goed gaan, onderzoeken we om te kijken hoe je jouw talenten kunt gebruiken om het beter te (leren) doen.

Talentinstrumenten

In een opleiding kunnen we gebruik maken van een talentprofiel of talentscan die al in de organisatie worden gebruikt. Wanneer er nog geen talentinstrument wordt gebruikt, adviseren we graag over de best passende optie. Dit kan overigens ook betekenen dat we voorstellen geen profiel of scan te gebruiken.

Trainingen en Talentclasses

Om je een indruk te geven van de mogelijkheden staan hieronder een aantal van onze trainingen en talentclasses.

Klik op de buttons voor meer informatie.

icon-menu Toon menu icon-arrow-up Naar de top