Essentie van Talentgericht Werken


Voor alle koplopers en kartrekkers;
HR adviseurs, (programma)managers, teamcoaches, organisatieadviseurs,
kortom iedereen die een rol heeft bij
het (verder) ontwikkelen van talentgericht werken

Inzet talenten

Steeds meer organisaties willen een plek zijn waar aandacht is voor individuele talenten en persoonlijke ontwikkeling. Waar de aanwezige diversiteit wordt erkend en benut bij het realiseren van de doelen. En waar motivatie, eigenaarschap, initiatief en betrokkenheid als een groot goed worden beschouwd.

Niet zomaar

Talentgericht werken voer je echter niet zo maar even in. Het is meer dan de introductie van een talentscan en er is meer nodig dan eigen verantwoordelijkheid van de medewerker. Het vraagt iets van de leidinggevende, de cultuur en HRM procedures. Het vraagt een andere mindset, een andere manier van denken en doen. Wij spreken dan ook liever van het ontwikkelen van talentgericht werken in plaats van het invoeren of implementeren. Iedere organisatie vraagt hierbij om een eigen aanpak.

Visie en praktische toepassing

In de training maak je intensief kennis met de essentie van talentgericht werken. Zowel met de principes die er aan ten grondslag liggen, als met de praktische toepassing. Je verdiept je in wat talentgericht werken inhoudt en wat er nodig is om het succesvol in te richten. Je vormt jouw visie op talentgericht werken en vertaalt de randvoorwaarden door naar jouw organisatie. Je kunt managers en medewerkers meenemen en informeren/enthousiasmeren. Met de kennis, inspiratie en ervaring breng je na afloop het talentgericht werken in je organisatie een stap verder.

Maatwerk

Iedere training is maatwerk en wordt afgestemd op de specifieke wensen en situatie van de deelnemers en organisatie. Hieronder wordt een impressie gegeven van de mogelijke doelen en een voorbeeld van een programma.

 

Doelen/resultaat
  • Je weet wat talenten zijn en wat talentgericht werken inhoudt.
  • Je kent jouw talenten en sterke punten en kunt deze inzetten bij de ontwikkeling van talentgericht werken in jouw organisatie.
  • Je weet hoe talentgericht werken bijdraagt aan het succes en de ontwikkeling van professionals en organisatie.
  • Je kunt talenten herkennen en de praktische vertaalslag maken naar de inzet in het werk.

 

  • Je kunt met managers en professionals het gesprek voeren over hun talenten en hoe zij hun bijdrage aan talentgericht werken kunnen vergroten.
  • Je kunt jouw visie op talentgericht werken verwoorden.
  • Je kunt in de organisatie draagvlak creëren voor het talentgericht werken en jouw aanpak.
  • Je ontwikkelt een aanpak om talentgericht werken in jouw organisatie te introduceren of naar een volgend niveau te brengen.
Casuïstiek

In de training wordt gebruik gemaakt van vraagstukken en casuïstiek uit de organisatie van de deelnemers. Al lerende werken we aan resultaten die direct bruikbaar en toepasbaar zijn in het werk. Hierbij wordt een breed scala aan werkvormen gebruikt, variërend van zelf ervaren, experimenteren, reflecteren en verkennen van de theorie.

Talentinstrumenten

In de training kunnen we gebruik maken van talentinstrumenten die in de organisatie worden gebruikt. Wij zijn gespecialiseerd in Insights Discovery en Strengthsfinder, en werken ook met andere talentinstrumenten. Wanneer er interesse is in een talentprofiel of -scan dan adviseren we graag over de best passende optie.

Aantal deelnemers

Het maximum aantal deelnemers voor deze training is 10. Bij voldoende interesse wordt de training ook aangeboden als open inschrijving. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op.

Locatie en Kosten

In company trainingen worden verzorgd op de locatie van de opdrachtgever of op een gezamenlijk nader te bepalen locatie. De kosten van de training zijn afhankelijk van de grootte van de groep en eventuele keuze voor het gebruik van een talentinstrument. Wij informeren u daar graag over.

Bekijk hier het programma van Essentie van talentgericht werken

icon-menu Toon menu icon-arrow-up Naar de top