Talentclass Innovatief denken


Voor iedereen die in zijn werk
nieuwe ideeën en manieren van werken wil ontwikkelen
die helpen om doelen anders en effectiever te realiseren

Talent van de toekomst

In een wereld die volop in beweging is, is innovatie op veel fronten van groot belang. Het kan hierbij gaan om nieuwe producten/diensten, systemen of processen, of het verbeteren ervan. Innovatie vraagt om het doorbreken van vaste patronen en om creatief denken; het vinden van nieuwe of ongebruikelijke ideeën die toegepast kunnen worden.

Lef en loslaten

Soms is hierbij lef nodig. En kunnen loslaten. Om te kunnen innoveren moet diversiteit en verschillende invalshoeken worden herkend en benut. Wil jij weten hoe je innovatief denken verder kunt ontwikkelen?

Uitdagen en experimenteren

In deze Talentclass ga je jouw talent in innoveren verkennen én uitbreiden. Je gaat aan de slag met creatief denken; het creëren van nieuwe mogelijkheden, het uitdagen van aannames en het leren experimenteren. Ontdek waar jouw talent ligt en wat innoveren kan betekenen voor jouw werk. Ervaar het plezier van deze manier van werken en van de resultaten die het oplevert.

Maatwerk

Iedere training is maatwerk en wordt afgestemd op de specifieke wensen en situatie van de deelnemers en organisatie. Hier wordt een impressie gegeven van de mogelijke doelen en het programma.

Doelen/resultaat
  • Je weet wat innoveren inhoudt en wat het kan bijdragen aan de resultaten van jouw werk.
  • Je weet wat jouw sterke punten in het improviseren zijn en je weet hoe je de sterke punten van anderen kunt inzetten.
  • Je kunt in je werk vraagstukken die baat hebben bij innovatie herkennen en benoemen.

 

  • Je kunt met verschillende methodieken creatief denken vorm geven en anderen daarin meenemen.
  • Je kent jouw persoonlijke belemmeringen bij het innoveren en je kunt daar constructief mee om gaan.
  • Je kunt benoemen wat er in de werkomgeving nodig is om goede ideeën verder te brengen.
Praktisch

In de Talentclass wordt gebruik gemaakt van actieve en verrassende werkvormen die ervaringsgericht zijn, aansluiten bij de eigen werkpraktijk en resultaten leveren die direct toepasbaar zijn in het werk. We maken hierbij onder andere gebruik van werkvormen die voortkomen uit improvisatietheater, appreciative inquiry en positieve psychologie.

Talentinstrumenten

Tijdens de talentclass kunnen we gebruik maken van talentinstrumenten. Dat kunnen instrumenten zijn die al in de organisatie worden gebruikt. Wij zijn gespecialiseerd in Insights Discovery en Strengthsfinder, en werken ook veel met andere talentinstrumenten. Wanneer er interesse is in een talentprofiel of -scan dan adviseren we graag over de best passende optie.

Aantal deelnemers

Het maximum aantal deelnemers aan deze Talentclass is 12.

Locatie en kosten

Talentclasses worden verzorgd op de locatie van de opdrachtgever of op een gezamenlijk nader te bepalen locatie. De kosten van een talentclass zijn afhankelijk van de grootte van de groep en eventuele keuze voor het gebruik van een talentinstrument. Wij informeren u daar graag over.

 

 

icon-menu Toon menu icon-arrow-up Naar de top